tiistai 30. lokakuuta 2012

Kumpikohan pidentää ikää enemmän, nauru vai alkoholista luopuminen?

Olen nimittäin huomannut, että elämässäni on ollut huomattavasti vähemmän naurua viinasta luovuttuani. Tiedättekö? Sellaista räjähtävää, hysteeristä räkätystä, kun tulee kuset housuun ja siiderit sieraimista.

Sitä kaipaan.

Kun on selvin päin, noita hetkiä on selkeästi vähemmän. Taas kerran muistelen haikein mielin niitä nousuhumalan tunteita, joissa mieli on herkässä, kaikki huutavat kovaan ääneen tarinoitaan toistensa päälle, juoma virtaa ja ilo raikaa. Olen edelleen melko varautunut noissa illanvietoissa, hetkissä ja paikoissa, en edelleenkään osaa heittäytyä mukaan. Se ei tunnu luontevalta.

Kyse ei ole siitä, ettenkö yrittäisi. Yritän käydä paljon ulkona, olla ystävien seurassa, nauttia hetkistä ja tunnelmista, mutta edelleen, lähes kahden kuukauden jälkeenkin, jään taka-alalle. On vaikeaa asettaa itsensä täysin samaan riemun maailmaan muiden kanssa, kun ajatus laukkaa eri tavalla. Usein huomaan lähinnä miettiväni, että missähän vaiheessa voisin lähteä kotiin täältä, sen sijaan, että eläisin esimerkiksi vallitsevassa hetkessä. Tuntuu, että sellainen luonteva ilo on edelleen hieman lukkojen takana, eikä tolkuton määrä vissyä ja kahvia sitä ovea avaa.

Vaikka moni asia taannoisissa humalatiloissani ei ollut oikeaa minua, tai ainakaan sitä joka haluasin olla, nauru ja hetken riemu oli aitoa. Aina. Se oli ehkä lopulta se ainoa asia, mikä kännäyshommissa teki minulle oikeasti hyvää ja antoi aitoa voimaa.

Ne syyt, miksi join alunperinkin, tuntuvat vieneet aidon sisältä kumpuavan ilon pois. Sellaisen viattoman ja vilpittömän ilon. Vaan ennen en sitä tajunnut, koska ryypäämällä sain sen aina hetkeksi takaisin. Tekohengitin.

Nyt, kun ei enää suo itselleen hetken iloa Jägermeisterin suoman itsepetoksen avulla, pitää siis opetella nauramaan ihan oikeasti. Aidosti. Sisältäpäin.

Aloitin harjoitukset luuppaamalla Dumb & Dumberin lumipallokohtausta ja katsomalla Monthy Pythoneita repeatilla. Kuuntelin pari päivää sitten jopa Sleepy Sleepersia ja googlasin hakusanat ”funny jewish jokes”.

Ehkä se nauru ja riemu sieltä jostain taas löytyvät. Tärkeintä on kuitenkin jo se, että ymmärrän etsiä.

Ai niin. Mitä yhteistä on juutalaisella ja kovettuneella nännillä?
- Molemmat katoavat kuumassa suihkussa.

AHAHAHAHahahahhahHAHAHAHhahahahahaHAHhahahahahahaaaaaaggh!

Seuraava kirjoitus Aivan ensimmäinen kirjoitus