Teemu

Olen 37-vuotias etelähelsinkiläinen erä- ja vaellusopas, vuorikiipeilijä, isä ja entinen musiikkialan ammattilainen. Sairastuin vaikeaan masennukseen vuonna 2009 ja monien vaiheiden kautta lopetin käsistä riistäytyneen juomisen syksyllä 2012. Lopetuspäätöksen jälkeen ryhdyin käsittelemään asioitani oman pääni lisäksi Soberismia-nimisessä blogissa, jonka löydät näiltä sivuilta.

Kaksi vuotta korkin sulkemisen jälkeen olin nujertanut vaikean masennuksen, vierottanut itseni raskaasta lääkityksestä, ollut juomatta tippaakaan, löytänyt sisältäni vuorikiipeilijän ja, mikä tärkeintä, löytänyt ilon elämään. Siihen tarvittiin pohjalla käyminen, sairauden tunnustaminen ja päätös pyrkiä takaisin pintaan. Ja terapiaa, urheilua, romahduksia, ystäviä paljon suklaata, paljon musiikkia ja aurinkoisia päiviä.

Heinäkuussa 2014 kiipesin onnistuneesti Euroopan korkeimman vuoren, venäläisen Mount Elbrusin huipulle ja siellä 5642:n metrin korkeudessa olin voittanut itseni lopullisesti. Olin noussut kahdessa vuodessa itseään vihanneesta alkoholiongelmaisesta masennuspotilaasta selvänä miehenä Euroopan katolle, Kalliosta kukkulalle.

Elbrusin huiputuksen jälkeen tein päätöksen lähteä metsästämään ns. Seven Summitsia, eli kaikken maapallon mantereiden korkeimpia huippuja. Vuonna 2015 nousin Australian korkeimmalle vuorelle Kosciuszkolle, joulukuussa 2016 luvassa on Afrikan Kilimanjaro ja tammikuussa 2017 Etelä-Amerikan korkein vuori Aconcagua Argentiinassa. Näiden jälkeen vuorossa ovat vielä Alaskan Denali ja Etelämantereen Vinson ennen kuin lähden tekemään ensimmäistä yritystäni Mount Everestille. Tavoitteeni on saavuttaa Seven Summits vuoteen 2024 mennessä. Yhteistyökumppaneinani toimivat Tierra sekä VAI-KØ Clothing ja pääsponsorini on Partioaitta, jonka tiimissä urheilen.

Tämä on tarina, jota haluan kertoa eteenpäin toivoen, että joku muukin saisi kipinän tarttua toimeen. Se on tositarina siitä, kuinka ihminen voi muuttua sitä oikeasti halutessaan, parantua ja löytää sisältään jotain, esimerkiksi vuorikiipeilijän.

Lokakuussa 2014 julkaisin ensimmäisen kirjani Soberismia - Kalliosta kukkulalle, joka on päiväkirjani ensimmäisistä kahdesta vuodestani selvin päin ja matkastani kohti Mount Elbrusin huippua.

Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää. Voit myös kutsua minut kertomaan tarinaani esimerkiksi erilaisiin tilaisuuksiin, kouluihin tai työpaikoille.

teemu@metalheim.fi
Facebook Instagram